Succesvol een goede kopie opsturen!

Een goede kopie is al het halve werk!

Bij voorkeur, kunt u gebruik maken van mijn contact formulier. U kunt hier ook meteen heel makkelijk uw foto toevoegen.

Vindt u dit lastig of is de foto te groot? Stuurt u dan het formulier zonder foto op, maar vermeldt u wel even u naam en e-mail adres met een korte beschrijving. Ik neem dan contact met u op en wij bespreken verder uw wensen.

Het maken van een goede kopie!

Foto scannen!

Mijn absolute voorkeur van een kopie van een toch al beschadigde foto is een scan van uw foto. Door een foto in te scannen wordt de kwaliteit van de originele foto toch het meest benaderd. Ik snap dat niet iedereen een scanner heeft. Er zijn copyshops die dit graag voor u doen. Zoek met behulp van google naar een copyshop in u buurt.

Het maken van een foto van een foto?
Niet zo’n goed idee als het lijkt!

Het belangrijkste is, een goede kopie van de beschadigde foto.

Daarom beveel ik het maken van een foto van de beschadigde foto met een mobile telefoon af. De kwaliteit van een foto dat gemaakt is met een mobile telefoon is slecht en zorgt voor meer kwaliteitsverlies. Aangezien een oude en beschadigde foto al van heel wat slechtere kwaliteit is . Raad ik dus het maken van een foto met een mobiele telefoon af.

Op zich is dit wel mogelijk bij gebrek aan een scanner om een foto te maken van de beschadigde foto. Gebruik hiervoor dan niet een mobiele telefoon maar bij voorkeur een goede digitale camera. Daarnaast moet u rekening houden met de volgende situaties.

In dit volgende artikel. Leg ik even uit wat er mis kan gaan

  1. Bij het maken van de foto moet de goede afstand worden gehouden om onscherpte uit te sluiten
  2. de foto moet bij een neutraal licht worden gemaakt, hierbij moet je opletten dat er geen reflectie ontstaat van je omgeving in de foto
  3. je moet ervoor zorgen dat er geen schaduw op je foto te zien is van diegene die de foto neemt
  4. gebruik geen flitslicht, deze zorgt voor een grote witte vlek op je foto
  5. let er op dat je de foto niet vanuit een perspectief neemt maar van bovenaf

Als je een foto hebt gemaakt van je beschadigde foto kijk er even kritisch naar! Zien deze er hetzelfde uit?  
De kleur mag wel een beetje verschillen, maar belangrijk is dat er geen ongewenste reflecties of onscherpte is ontstaan. Helemaal erg is als er een flitslicht op de foto zit. Hierdoor is een groot gedeelte van de foto gewoon verdwenen en zal dat stuk moeten worden ingetekend. Dat kost veel tijd dus wordt een herstel aanzienlijk duurder. Als de flits in het gezicht van de persoon zit dan is het zelfs onmogelijk om dit te herstellen.

Kijk zelf heel kritisch naar de gemaakte foto. Is de opname wel scherp? Kijk naar de beschadigingen van de foto, zijn deze net zo scherp als in het echt?