Succesvol een goede kopie opsturen!

Een goede kopie is al het halve werk!

En prijsbepalend!

Het maken van een goede kopie van uw oude foto!

Een goede kopie opsturen van uw foto is heel belangrijk!

Ik leg hier even uit waarom dit vooral bij oude en beschadigde foto’s heel belangrijk is en niet te vergeten ook prijsbepalend.

Foto scannen! Digitaliseren

Ik herstel foto’s digitaal en heb daarvoor een digitaal bestand van u nodig. Uw foto moet dus worden gedigitaliseerd. De beste manier om uw foto te digitaliseren is het maken van een scan met een flatbed scanner.

Een flatbed scanner

Een flatbed scanner is een apparaat met een glasplaat, zoals een kopieermachine dit ook heeft. U kunt uw foto hier op leggen en er wordt een kopie gemaakt naar uw computer, uw foto is hiermee gedigitaliseerd.

Deze manier van digitaliseren heeft mijn absolute voorkeur. Dit heeft te maken met het feit dat dit een exacte kopie oplevert van uw oude foto. Zelfs de beschadigingen zijn dan scherp afgebeeld u heeft weinig kwaliteitsverlies met het scannen van uw foto. Aangezien de oude foto waarschijnlijk al niet van de beste kwaliteit is.

U wilt toch ook dat de foto die u laat herstellen van goede kwaliteit is?

U kunt hier alles vinden over het digitaliseren van uw foto

Een flatbed scanner is geen app op uw telefoon

Foto opsturen via de post.

Ik snap dat niet iedereen een flatbed scanner in huis heeft of deze wil aanschaffen voor een foto. Daarom bied ik aan dit voor u te doen. U kunt uw foto via de post naar mij sturen. Ik zal deze inscannen en per post weer terugsturen.

Stuurt u een gefrankeerde en met uw adres voorziende envelop mee met uw foto, dan bereken hiervoor niet meer kosten, dit is een service van mijn foto herstel service. Neemt u in dit geval contact op met mij via dit formulier

Een foto maken van uw foto ook met een app voor het scannen van uw foto?
Kan wel maar is Niet zo’n goed idee als het lijkt!

Bij het maken van een foto is de kans groot dat

  1. Er meer vlekken en afwijkingen ontstaan bij het maken van een foto door bijvoorbeeld lichtinval. Hierdoor kan het gebeuren dat delen van uw foto niet meer zichtbaar zijn om deze goed te kunnen repareren.
  2. Het resultaat toch tegen valt omdat de foto bijvoorbeeld gemaakt is van een afstand liggen op tafel, hierdoor ontstaat een perspectief dan de foto zal veranderen ten opzichte van het origineel. Bij een gezicht zal de uitdrukking van desbetreffende persoon veranderen breder of langer worden.
  3. In de meeste gevallen is de opname onscherp, deze onscherpte zal wel weer hersteld moeten worden wat trouwens niet altijd mogelijk is. Hierdoor zal het herstellen van een foto langer duren en zo dus meer kosten.

Daarom raad ik het maken van een foto met een mobile telefoon af. De kwaliteit van een foto welke gemaakt is met een mobile telefoon is slecht en zorgt voor nog meer kwaliteitsverlies.

Als het niet anders kan, lees dan volgende tips voor het maken van een goede foto van een foto.

Gebruik hiervoor bij voorkeur een goede digitale camera en geen mobile telefoon. Daarnaast moet u rekening houden met de volgende situaties.

Heeft u geen goede digitale camera en is een scanner geen optie omdat de foto te groot is of vastgeplakt aan het glas zit, dan is een app voor uw mobile telefoon een optie.

Leest u hier over het gebruik van een scan met een app voor uw mobile telefoon

Een perfecte foto maken van uw foto met een digitale camera

Stelt uw camera in op de hoogste resolutie die beschikbaar is om een foto te maken

  1. Bij het maken van de foto moet de goede afstand worden gehouden om onscherpte uit te sluiten, stel scherp op de foto, niet op de achtergrond! Als er een stukje van de achtergrond zichtbaar is is dat geen probleem. Controleer of de foto scherp genomen is, door in te zoomen op de digitale opname. Zijn de beschadigingen vervaagd dan is de opname ook onscherp.
  2. De foto moet bij een neutraal licht worden gemaakt, hierbij moet u opletten dat er geen reflectie of lichtinval ontstaat van de omgeving.
  3. Zorg ervoor dat er geen schaduw of spiegeling op de foto te zien is van diegene die de foto neemt
  4. Zorg er ook voor dat er geen pluisjes of haren op de foto zitten, die worden mee gefotografeerd en moeten dan weer weggehaald worden door een herstel (hogere kosten).
  5. Gebruik geen flitslicht, deze zorgt voor een grote witte vlek op je foto, net zoals licht vanuit een raam.
  6. Let er op dat u de foto niet vanuit een perspectief neemt maar van bovenaf of recht van voren.

Kijk zelf even kritisch naar de gemaakte foto

Als u een foto hebt gemaakt van uw beschadigde foto kijkt u er dan even kritisch naar! Zien deze er hetzelfde uit?  
De kleur mag wel een beetje verschillen, maar belangrijk is dat er geen ongewenste reflecties of onscherpte is ontstaan. Helemaal erg is als er een flitslicht op de foto zit. Hierdoor is een groot gedeelte van de foto gewoon verdwenen en daarmee niet meer te herstellen.

Kijk zelf heel kritisch naar de gemaakte foto. Is de opname wel scherp? Kijk naar de beschadigingen van de foto, zijn deze net zo scherp als in het echt?