Succesvol een goede kopie opsturen!

Een goede kopie is al het halve werk!

En prijsbepalend!

Het maken van een goede kopie!

Alles over het aanleveren van een goede kopie van de te herstellen foto

Foto scannen!

Mijn absolute voorkeur van een kopie van een toch al beschadigde foto is een scan van uw foto.

Door een foto in te scannen wordt de kwaliteit van de originele foto toch het meest benaderd. Ik snap dat niet iedereen een scanner heeft. Er zijn copyshops die dit graag voor u doen. Zoek met behulp van Google naar een copyshop in u buurt.

Foto opsturen

Wat ook altijd mag, is mij uw foto per post op te sturen. Ik zal deze inscannen en per post weer terugsturen. Stuurt u een gefrankeerde en met uw adres voorziende envelop mee met uw foto.

Liever een aangetekende brief sturen? Geen probleem.hiervoor bereken ik wel de kosten.

Een foto maken van uw foto?
Kan wel maar is Niet zo’n goed idee als het lijkt!

Bij het maken van een foto is de kans groot dat

  1. Er meer vlekken en afwijkingen ontstaan bij het maken van een foto door bijvoorbeeld lichtinval.Hierdoor kan het gebeuren dat dlen van de foto niet meer zichtbaar zijn om te repareren.
  2. Het resultaat toch tegen valt omdat de foto bijvoorbeeld gemaakt is van een afstand liggen op tafel, hierdoor ontstaat een perspectief dan de foto zal veranderen ten opzichte van het origineel. Bij een gezicht zal de uitdrukking van desbetreffende persoon veranderen breder of langer worden.
  3. In de meeste gevallen is de opname onscherp, deze onscherpte zal wel weer hersteld moeten worden. Hierdoor zal het herstellen van een foto langer duren en zo dus meer kosten.

Daarom beveel ik het maken van een foto “van de beschadigde foto met een mobile telefoon” af. De kwaliteit van een foto dat gemaakt is met een mobile telefoon is slecht en zorgt voor meer kwaliteitsverlies. Aangezien een oude en beschadigde foto al van heel wat slechtere kwaliteit is, komt dit de foto niet ten goede.

Als het niet anders kan, lees dan volgende tips voor een goede foto van een foto.

Gebruik hiervoor bij voorkeur een goede digitale camera en geen mobile telefoon. Daarnaast moet u rekening houden met de volgende situaties

Een perfecte foto maken van uw foto

  1. Bij het maken van de foto moet de goede afstand worden gehouden om onscherpte uit te sluiten, dus niet te dicht bij een randje van de achtergrond kan ik eenvoudiger verwijderen dan onscherpte.
  2. De foto moet bij een neutraal licht worden gemaakt, hierbij moet je opletten dat er geen reflectie of lichtinval ontstaat van de omgeving.
  3. Zorg ervoor dat er geen schaduw op de foto te zien is van diegene die de foto neemt
  4. Gebruik geen flitslicht, deze zorgt voor een grote witte vlek op je foto, net zoals licht vanuit een raam.
  5. let er op dat je de foto niet vanuit een perspectief neemt maar van bovenaf of van voren.

Kijk zelf even kritisch naar de gemaakte foto

Als je een foto hebt gemaakt van je beschadigde foto kijk er dan even kritisch naar! Zien deze er hetzelfde uit?  
De kleur mag wel een beetje verschillen, maar belangrijk is dat er geen ongewenste reflecties of onscherpte is ontstaan. Helemaal erg is als er een flitslicht op de foto zit. Hierdoor is een groot gedeelte van de foto gewoon verdwenen en daarmee niet meer te herstellen.

Kijk zelf heel kritisch naar de gemaakte foto. Is de opname wel scherp? Kijk naar de beschadigingen van de foto, zijn deze net zo scherp als in het echt?